woonhuis Langenboom

“Wij willen graag ons huis vergroten en onze schuur vervangen door een nieuwe schuur. De verbouwing moeten goed passen bij ons huidige huis. We willen niet zo’n moderne materialen, want dat past niet bij het oude huis”, zeiden mijn opdrachtgevers. Daarnaast was in de oude situatie de tuin niet zichtbaar vanuit de woonkamer, je had alleen uitzicht op de oprit en de parkeerplaatsen.

Na onderzoek van verschillende modellen, bleek het optimaal om de oprit aan de andere kant van het kavel te plaatsen en de nieuwe schuur/garage daarop aan te sluiten. Op die manier ontstond er bij de woonkamer ruimte voor een tuin en een mooie serre die de woonruimte verdubbeld. De tussenbouw biedt onder andere plaats aan een luxe badkamer en met de veranda is een heerlijke buitenruimte ontstaan.

"Klassieke aanbouw in harmonie met bestaande woning."

De keuze voor traditionele materialen en aandacht voor klassieke details, maken dat het lijkt of de aanbouw er altijd al was. Het karakter van het kleine huis is gebleven, maar de ruimte en het comfort passen bij de wensen van deze tijd.

Citaat klant:

“We hebben al zoveel plezier gehad van onze veranda!”

 

informatie
opdrachtgever particulier
locatie Langenboom
architect Evelyn Tiebosch