woonhuis Eindhoven

De opdrachtgevers van deze woning wenste een huis met veel leefruimte op de begane grond, veel daglicht, een ruimtelijke beleving binnen en een hoog plafond in de woonkamer. Zij houden van klassieke architectuur met modern tintje.

Het beeldkwaliteitsplan vraagt om vertrouwd ogende architectuur met een terughoudende en heldere vormentaal, verfijnde detaillering en natuurlijke, duurzame materialen. Voor de bouwmassa kunnen we kiezen uit één laag met kap óf twee bouwlagen met een plat dak.

hoge woonkamer en splitlevel verdieping

De gewenste jaren '30 stijl in combinatie met de eis van een plat dak (bij twee bouwlagen) hebben geleid tot een woning met mooie grote overstekken. De detaillering van de grote overstekken is zodanig verfijnd en verwijst naar de klassieke jaren dertig stijl. Het zelfde geld voor de raamindeling, met de verticale structuur.

Dankzij de hoge woonkamer en de daaruit volgende splitlevel opbouw van de verdieping ontstaat een dynamische volume op bouw. Een hoog bouwdeel aan de straat. Daarachter een iets lager deel dat verschoven staat ten opzichte van het hoge bouwblok. Daarnaast was de oriëntatie ten opzichte van de zon is belangrijk, vandaar dat alle leefruimtes op het zuiden en het westen zijn gericht.

 

informatie
opdrachtgever particulier
locatie Eindhoven
architect Evelyn Tiebosch
bouwbedrijf Roscobouw B.V.
bruto vloeroppervlak 234 m²
inhoud 785 m³
indicatie bouwkosten Neem contact op!