Woensel West Wedstrijd

"We maken er wat van."

Buurtbewoners met talent, buurtbewoners met ervaring en buurtbewoners met een klus of hobby krijgen een plek in de ‘Machine’. Voor sommigen is dit ook hun woning voor anderen is dit hun werkplaats. De ‘Machine’ is er om te ontmoeten, te leren en te werken. Mensen en materialen krijgen hier nieuwe glans.

De locatie naast kringloopwinkel Emmaus geeft kruisbestuiving, maakt het zinvol. Dit is de opstap naar buiten of de instap naar binnen. Welkom Eindhoven, maak kennis met Woensel West daar maken ze er wat van.

De symboliek van vernieuwing vertaalt zich in de gevel. Alle oude spullen die niet mee gaan, krijgen een nieuw leven bij Emmaus of worden gebruikt als ‘bouwsteen’ in de gevel van de ‘Machine’. Het gebouw straalt uit dat het in de uitvindersbuurt staat. De gevel van Emmaus wordt doorgezet in de sokkel, hiermee wordt de ‘Machine’ functioneel en visueel ingebed.

Een eenvoudig constructief raster of casco wordt bekleed met panelen met een afdruk, opdruk, reliëf of versmelting van objecten uit het oude Woensel West.

 

informatie
opdrachtgever Trudo
prijsvraag Woensel West Wedstrijd
locatie Edisonstraat, Eindhoven
architect Samenwerkingsverband
Eén en Anders
Adriaan Boertjes en
Evelyn Tiebosch